Wanneer Kan Ik Het Beste Mijn (Nieuwe) Auto Verkopen? -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be thumbnail

Wanneer Kan Ik Het Beste Mijn (Nieuwe) Auto Verkopen? - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Published Dec 27, 22
8 min read

Kan Je Jouw Auto Verkopen Met Een Lopende Lening? - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Heb jij enig idee wat je auto per maand kost? Als leaserijder waarschijnlijk wel, maar met een eigen auto wordt het een stuk ingewikkelder. Van de brandstof- en verzekeringskosten is nog wel een redelijke inschatting te maken, maar wat dacht je van kosten als afschrijving, onderhoud en belasting? Als je al deze kosten op een rijtje zet, bijvoorbeeld met deze tool, vallen die waarschijnlijk hoger uit dan je dacht.

Afgelopen weken gaven we tips om voordelig een goede occasion op de kop te tikken en op het onderhoud van je auto te besparen. Deze week: tips om je auto zo goed mogelijk te verkopen. Want dat heeft natuurlijk ook invloed op het totale kostenplaatje. Inruilen, een briefje achter het raam of een online veiling.

Wil je er meteen een andere voor in de plaats, dan is inruilen bij een garage of dealer een goede optie. Heel gemakkelijk, maar het levert niet altijd het hoogste bedrag op. Bovendien valt er bij inruilen vaak niet meer te onderhandelen over je nieuwe auto. Zelf je auto verkopen via Marktplaats of een andere verkoopsite levert meestal meer op, maar is natuurlijk ook tijdrovender.

Hoe Verkoop Ik Mijn Auto? - Een Handig Stappenplan - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Uw Tweedehands Auto Of Occasion Verkopen -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beAuto Verkopen Online - Gratis, Veilig & Snel - Ophaalservice - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Het kan dus even duren voor je je auto echt kwijt bent, maar het levert je waarschijnlijk wel het meeste op. Heb je haast, dan is een online veiling misschien een beter idee. Je dan vult online een aantal gegevens over je auto in en ontvangt een bod van de veilingsite.

Is dit het geval, dan krijg je meestal binnen enkele dagen je geld al gestort. De ANWB Verkoopservice is zo’n online veilingsite, zij garanderen een bod binnen 1 werkdag en betalen na het maken van de ‘deal’ binnen 2 dagen. Als je besloten hebt je auto zelf te verkopen, zorg dan voor een goede eerste indruk met je foto’s.

Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar een professionele reinigingsbeurt kan ook zeker de investering waard zijn. Als je auto er tiptop uitziet kun je foto’s gaan maken. Doe dit het liefst buiten en tegen een rustige achtergrond, een donkere en rommelige garage is dus niet de beste plek voor je shoot.

Waar Krijg Je De Beste Prijs Voor Je Auto? Dit Zijn De Verschillen ... - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Heeft je auto bijzondere velgen of een luxe bekleding, dan maak je daar natuurlijk ook een foto van. Een up-to-date onderhoudsboekje is een groot voordeel bij het verkopen van je auto, het is het beste bewijs om aan te tonen dat je je auto altijd goed onderhouden hebt. Ben je het boekje onverhoopt kwijt, dan kun je je garage of dealer vragen een nieuw boekje in te vullen.

Consumenten Vinden Autotrack Beste Website Voor Zoektocht ... -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beAuto Verkopen - Voertuigkosten - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Check voor je je auto te koop aanbiedt ook even hoe lang je APK nog geldig is. Als deze bijna afloopt kan het namelijk de investering waard zijn om deze vóór de verkoop nog te laten verlengen. Een pas gekeurde auto verkoop je namelijk sneller dan een auto die op korte termijn gekeurd moet worden, en levert je waarschijnlijk ook heel wat meer op.

Een te hoge prijs zal weinig animo opleveren, maar een te lage prijs kan juist weer vragen en twijfels bij potentiële kopers oproepen. De juiste prijs kun je bepalen door goed te kijken naar wat er voor vergelijkbare auto’s gevraagd wordt. Let hierbij op bouwjaar, kilometerstand, type motor (brandstof en inhoud) en APK.

27 Goede Tips Om Je Auto Te Verkopen - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Deze tool bepaalt op basis van je kenteken en enkele andere gegevens in een paar seconden wat de dagwaarde van je auto is. auto verkopen. Je ziet ook meteen hoeveel een garage, dealer of particulier (ongeveer) voor zal geven. Houd er bij het bepalen van je vraagprijs rekening mee dat de meeste kopers zullen willen onderhandelen en vaak dus iets onder je vraagprijs uitkomt.

Auto's innoveren elk jaar en introduceren telkens nieuwe snufjes die het rijden veiliger en/of comfortabeler maken. Wat daarentegen niet verandert is dat ze je allemaal van punt A naar punt B brengen. Voor veel mensen is het dan niet essentieel om een compleet nieuwe wagen aan te schaffen en daarom kiezen ze voor een tweedehands model.

Wij onderzochten alle websites en stellen graag onze top 3 voor. In onze ogen de beste, of meest handige, opties die je online vindt. Afhankelijk of je perfect weet wat je wil of juist in het duister tast, kan je na deze lijst zelf kiezen welke jou het snelst aan een tweedehands auto helpt.

Kan Je Jouw Auto Verkopen Met Een Lopende Lening? - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Deze analyse wordt automatisch bij elke wagen uitgevoerd om u te tonen hoe deze zich verhoudt tot de marktwaarde van gelijkaardige wagens. Een wagen die zo ver onder de gewoonlijke prijs zit, zal dus niet zo snel aan uw aandacht ontsnappen. Enige nadeel aan dit systeem is dat het momenteel nog redelijk nieuw is.

De resultaten krijg je vervolgens overzichtelijk te zien, zodat de belangrijkste gegevens meteen duidelijk zijn. In tegenstelling tot Autoscout24 zijn deze minder technisch en tonen ze de prijs, bouwjaar en oppikplaats van de wagen. Mocht je dus minder inzitten met de details omtrent de motor, is deze site efficiënter voor je zoektocht.

Vind De Beste Auto Verkoop Site Die Bij Jou Past Via -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beVerkoopprocedure - Belgium - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

2dehands.be/l/auto-s/">2dehands. be is de mogelijkheid om berichten uit te wisselen met de verkoper. Zo blijken sommige criminelen gebruik te maken van deze functie om je op te lichten. Dit gebeurt echter vaker bij mensen die zelf iets te koop aanbieden. Als je dus zelf een wagen wil kopen, hoef je je dus weinig zorgen te maken - al neem je best altijd enkele voorzorgsmaatregelen. De berichten zijn namelijk heel handig en snel om een afspraak te maken voor een wagen.

Hoe Kun Je Het Beste Je Auto Verkopen? - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

De soort wagen die u ziet zitten selecteren en je kan al beginnen met vergelijken. Als u bijvoorbeeld een leuke stadswagen zoekt hoeft u dus niet elk afzonderlijk merk af te zoeken - in tegenstelling tot de twee andere sites. Veel mensen die niet veel eisen hebben buiten gebruiksgemak en prijs verliezen op deze manier amper tijd.

Gelukkig kost dat amper tijd en krijg je via één klik de hele wagen onder ogen. Omdat er ook veel handelaars op de website zitten, kan je zelf een afspraak maken en de wagen op voorhand bekijken en testen.

Het grootste voordeel aan autogids. be is de polyvalentie die de site aanbiedt.

Bovendien kan je ook kijken welke scores de wagen haalde in tests tegenover andere types. Voor twijfelaars betekent dit dus een enorme hulp om te plaatsen in hoeverre de wagen past bij hun benodigdheden. Bovendien zorgt de site zelf ook voor een aparte rubriek die je alle tips omtrent het kopen van een wagen bezorgt.

Auto Verkopen, Hoe De Beste Prijs Te Krijgen - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Auto Met Schade Verkopen? Via Onze Site Is Dat In 1 Dag ... -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beTips Bij Verkoop Auto - Sleutelmomenten - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. auto verkopen particulier. Dankzij onze website Slim Verkopen door Auto, Gids+ verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis.

Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. Of u uw auto nu aan een particulier of een handelaar verkoopt, u moet eerst de waarde van uw auto bepalen.

U kunt de waarde van uw auto ook afleiden van het marktaanbod. Baseer u daarvoor op zoekertjes voor gelijkaardige modellen (motor, uitvoering, leeftijd, kilometerstand, kleur, opties, enzovoort). In België is het gebruikelijk om over de prijs van een tweedehandswagen te negotiëren. De prijzen die u terugvindt in de zoekertjes, zijn dus meestal hoger dan de werkelijke verkoopprijs.

Auto Verkopen Doe Je Via - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Tip: Autoverkooppunt.be - Uw Auto Verkopen In 1 Dag! -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beWaar Moet Ik Op Letten Bij Het Verkopen Van Mijn Auto? - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Het is vandaag sowieso bij wet verboden om een betaling van meer dan 3. 000 euro in baar geld te ontvangen (behalve tussen particulieren). De beste betaalmethode is en blijft de bankcheque (wij kopen autos). Die wordt u overhandigd bij de levering van de auto. U kunt ook vragen om het geld te laten overschrijven op uw bankrekening vóór de overdracht van het voertuig plaatsvindt.