Hoe Interessant Is Een Bedrijfswagen Voor Een Werkgever ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper thumbnail

Hoe Interessant Is Een Bedrijfswagen Voor Een Werkgever ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Published Jan 25, 22
7 min read

Kies Ik Voor Een Elektrische Bedrijfswagen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Ondertussen is deze kost dankzij de tax shift gereduceerd naar 25%. Bovendien zijn er nog andere verminderingen in het leven geroepen om de kost verder te doen verlagen. De belangrijkste en meest interessante vermindering voor nieuwe werkgevers is ongetwijfeld de vermindering eerste werknemer. Deze vermindering houdt in dat u op uw eerste werknemer, onderworpen aan Belgische sociale zekerheid, geen basiswerkgeversbijdrage betaalt.

Welke Kosten Mag U Aftrekken Voor Uw Bedrijfswagen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperBiedt Je Werkgever Je Een Bedrijfswagen Aan - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Daarnaast bestaan er ook nog andere, forfaitaire kortingen bij de aanwerving van een 2de tot de 6de werknemer. Voor meer informatie hieromtrent kunt u steeds bij Securex () terecht. 3. Salarispakket, Net als in Nederland krijgen ook Belgen vakantiegeld. De berekening hiervan is echter wat anders: in Nederland bedraagt het vakantiegeld 8% van het jaarloon, terwijl het in België 92% van het bruto maandloon bedraagt.

Uiteraard wordt de medewerker, net als in Nederland, gewoon doorbetaald tijdens zijn vakantie. Dit wordt in België enkelvoudig vakantiegeld genoemd. Naast het vakantiegeld hebben de meeste Belgen ook recht op een 13de maand, die meestal in december wordt uitbetaald. Of uw medewerker hier recht op heeft, hangt af van de sector en het paritair comité, maar de meeste werkgevers voorzien dit wel.

Blijft Firmawagen Op Termijn Interessant? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Wat Als Ik Geen Elektrische Wagen Wil? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperBlijft Firmawagen Op Termijn Interessant? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Zo kennen we in België het systeem van de maaltijdcheques, de representatievergoeding, de thuiswerkvergoeding enzovoort. Een ander behoorlijk populair voordeel in België is de bedrijfswagen. Tot nu toe (dit kan mogelijks veranderen met de volgende legislatuur) is het fiscaal nog steeds interessant om een bedrijfswagen, met privégebruik, als voordeel alle aard toe te kennen aan de werknemer.

Het precieze bedrag voordeel alle aard hangt van verschillende factoren af zoals de cataloguswaarde, de CO2-uitstoot, de ouderdom van de wagen etc. Dit voordeel is in ieder geval veel interessanter in België dan in Nederland. Een voorbeeld: een wagen met cataloguswaarde van 25. 000 EUR, Diesel en een CO2-uitstoot van 131g.

Ziekte, Wanneer u iemand tewerkstelt, bestaat de kans dat die persoon tijdens zijn tewerkstelling ziek wordt. De behandeling van ziekte als werkgever is één van de grootste verschillen tussen België en Nederland. In België moet een werknemer verplicht naar een huisarts gaan om zich te laten onderzoeken. Die zal dan een ziektebriefje voorschrijven waarop het aantal ziektedagen staat.

Alleen Elektrische Bedrijfswagens Vanaf 2026 Nog Fiscaal ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Het gewaarborgd loon dat u dient uit te betalen aan een zieke werknemer is in België beperkt tot 30 kalenderdagen . Dit in tegenstelling tot Nederland, waar u als werkgever gedurende 104 weken het salaris dient te betalen aan minstens 70%. Na 30 dagen ziekte zal een Belgische werknemer terugvallen op de mutualiteit die hem of haar een ziekte-uitkering zal uitbetalen.

5. Goed om te weten, Welke taal moet er nu gebruikt worden in België? We maken het ons niet altijd even gemakkelijk, maar er zijn drie officiële landstalen in België : Nederlands (Vlaanderen), Frans (Wallonië), Duits (Duitstalige gemeenschap, richting Eupen). Onze hoofdstad Brussel is tweetalig, waar zowel het Frans als het Nederlands gebruikt moet worden.

Er wordt voornamelijk rekening gehouden met de plaats waar de werkgever gevestigd is om te bepalen in welke taal het arbeidscontract bijvoorbeeld opgesteld moet worden. Deze wetgeving impliceert dus ook dat een Engelstalig contract niet rechtsgeldig is. U kunt natuurlijk altijd een vertaling van uw arbeidsreglement voorzien, maar er moet in ieder geval een versie bestaan in het Nederlands, Frans of Duits.

Bedrijfswagen Als Deel Van Het Loonpakket - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

De wetgever heeft wel maatregelen getroffen om dit enigszins te compenseren. Zo zijn de ontslagregels tijdens de eerste 6 maanden na de indiensttreding soepeler geworden en ook de opzegperiodes zijn ingekort tijdens de eerste 6 maanden van tewerkstelling. Heeft u graag extra informatie rond het starten met personeel in België? Neem dan contact op met Securex.

Bereid je dus zeker voor en woon bijvoorbeeld eens een bij. Alvast veel succes..

Omwille van uw en onze gezondheid vragen wij: Uw afspraak af te bellen indien u of iemand in uw directe omgeving ziekteverschijnselen zou vertonen Enkel met het strikt aantal noodzakelijke personen te komen Een mondmasker mee te brengen Uw handen bij de ingang te ontsmetten (handgel is steeds aanwezig) Bedankt voor uw medewerking en hou het veilig.

Bedrijfswagen: Wat Zijn De Voor- En Nadelen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

We krijgen bij Athlon vaak de vraag of diesels nog een verstandige keuze zijn als bedrijfswagen. Wellicht is dat omdat diesel nog steeds zijn vervuilende imago van weleer met zich meedraagt. De nieuwe generatie dieselmotoren is echter onvergelijkbaar veel schoner sinds de introductie van de strenge Euro 6d-norm. Bovendien zijn ze vandaag ook verkrijgbaar als plug-inhybride.

Benzinewagens verbruiken meer brandstof, waardoor ze meer CO2 uitstoten. Dieselwagens daarentegen zijn zuiniger qua verbruik, stoten minder CO2 uit, maar produceren dan weer iets meer fijnstof alsook NOx. Dat is meteen de reden waarom autoconstructeurs niet alleen volop inzetten op elektrisch aangedreven voertuigen, maar ook op ‘cleane’ dieseltechnologie. Elke dieselwagen die vandaag van de band rolt, is uitgerust met een roetfilter en een systeem om de NOx-uitstoot drastisch te reduceren.

‘Oude dieselmotoren moeten we bannen. Moderne dieselwagens voldoen echter aan de Euro 6d-norm. Zij stoten zelfs minder NOx uit dan de nieuwe benzinemodellen.' Over leaseprijs, verbruik en fiscaliteit Moderne dieselwagens gaan prat op een lagere CO2-uitstoot dan benzine. Dat maakt een bedrijfswagen op diesel fiscaal vaak voordeliger dan zijn broertje op benzine (hogere aftrekbaarheid, lager voordeel van alle aard, lagere CO2-bijdrage).

Kiezen Voor Een Bedrijfswagen Of Een Meer Loon? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Een dieselwagen blijft een verstandige keuze voor wie professioneel veel kilometers aflegt. Daar zijn mobiliteitsexperts het roerend over eens. Hoeveel kilometers je precies moet afleggen om er voordeel uit te halen, is afhankelijk van het type dieselwagen dat je kiest. Maar doorgaans is diesel de voordeligste keuze vanaf 30. 000 km per jaar.

Wacht Niet Tot 2026, Vergroen Uw Wagenpark Nu Al - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperWat Betekent De Nieuwe Regeling Voor Uw Bedrijfswagen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Analyseer dus best welk soort verplaatsingen de bestuurder met de wagen zal doen, voor je de keuze maakt. ‘Voor wie minimaal 30. 000 km per jaar rijdt en vaak ritten doet van langer dan een halfuur, blijft diesel een slimme én milieusparende keuze.’ Toch ook vaak in de stad? Overweeg een plug-inhybride diesel.

Die zijn niet alleen fiscaal bijzonder interessant – de meesten genieten van een aftrekbaarheid van 100 procent en een erg laag voordeel van alle aard – maar kunnen ook ecologisch en economisch de beste oplossing zijn voor bepaalde profielen. Iemand die meestal middellange tot lange trajecten aflegt, maar toch ook regelmatig de stad induikt, kan aan een diesel-PHEV een goede match hebben.

Een Diesel Als Bedrijfswagen: Nog Zinvol? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

3 Op 10 Werknemers Nog Niet Klaar Voor Elektrische . - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperBedrijfswagen: Wat Zijn De Voor- En Nadelen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Conclusie: maak de juiste afweging Wanneer is een diesel de juiste optie als bedrijfswagen? Het antwoord hangt vooral af van het mobiliteitsprofiel van de chauffeur. Neem als vlootverantwoordelijke zoveel mogelijk objectieve criteria in overweging, rekening houdend met het verplaatsingspatroon en het aantal geschatte kilometers per jaar van de chauffeur. Weeg je praktische en je financiële mogelijkheden af en vergelijk de leaseprijs met de Total Cost of Ownership op het einde van de rit.

Zelfstandigen en bedrijven kennen dit systeem al langer. Hoe meer uw auto vervuilt, hoe minder u de belastinggrondslag kunt verminderen en hoe meer belastingen u betaalt. Maar elk jaar zijn er wel wat nieuwigheden en “vergroent” het systeem. Het loont dus de moeite om even na te gaan of het niet interessant is om nu een andere bedrijfswagen aan te schaffen.