Auto Verkopen - Kies Voor Een Van Onze Specialisten! - BesteAutoBod.be thumbnail

Auto Verkopen - Kies Voor Een Van Onze Specialisten! - BesteAutoBod.be

Published Jan 23, 22
6 min read

Wilt U Uw Auto Verkopen Zonder Keuring? Dat Kan Vandaag Nog! - BesteAutoBod.be

Er bestaan ook veel website waar je gratis een online taxatie kunt aanvragen, zoals of autoscout24. be. Wil je een meer gedetailleerde berekening? Dan maak je best een afspraak met een schatter die de volledige staat van je auto mee in rekening neemt. Samen met je auto, overhandig je aan de koper alle nodige boorddocumenten zoals het keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het attest voor de LPG-installatie (indien van toepassing).

Begin alle documenten op tijd bij elkaar te zoeken. Als je je wagen verkoopt aan een particulier, dan moet je eerst naar de autokeuring voor een keuringsbewijs en een aanvraagformulier voor inschrijving. Het aanvraagformulier blijft twee maanden geldig. Heb je de wagen na die twee maanden nog niet verkocht, dan moet je hem opnieuw laten keuren.

Hoe Verkoop Ik Mijn Auto Aan Een Particulier Of Garage? - BesteAutoBod.be

Zo’n Car-Pass geeft de juiste kilometerstanden van de auto weer om fraude te vermijden. Zo is de koper zeker dat hij correcte informatie ontvangt. Bij verkoop aan een particulier ben je verplicht om de Car-Pass mee af te geven. Meer informatie over de Car-Pass vind je op www. car-pass. be.

Stap 3. Maak de wagen klaar voor verkoop Een propere auto verkoopt beter, dat ligt voor de hand. Een verzorgde auto spreekt daarom sneller aan en doet de verkoopwaarde van de wagen stijgen. Net zoals bij mensen is een eerste indruk bepalend voor het verder verloop van een proces. Opkoper autowrakken. First things first: laat de butsen en krassen verdwijnen.

Auto Verkopen? Helemaal Gratis Inclusief ... - BesteAutoBod.be

Auto Verkopen - Tips Die Je Echt Gaan Helpen! Gratis Hulp Bij ... - BesteAutoBod.beTweedehands Auto Kopen Of Verkopen In 7 Stappen - BesteAutoBod.be


Zij kunnen je garanderen dat de koper geen schrammetje meer kan bespeuren. Geef je wagen vervolgens een grondige kuisbeurt, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Vergeet daarbij niet de verborgen plekjes, zoals de motorkap want vaak kruipt hier veel vuil onder zonder dat we het beseffen. Een snelle opfrisbeurt kan in jouw voordeel spelen als de verkoper onder de motorkap wilt kijken.

Een laagje wax brengt tenslotte nog de mooie, diepe glans terug die je wagen had bij aankoop. Kopers die interesse hebben in jouw type wagen, willen uiteraard eerst een foto van je auto zien. Nu je je wagen helemaal liet opblinken, is het tijd om hem voor potentiële kopers vast te leggen.

Je Auto Online Verkopen: Haal Er Het Beste Uit! - BesteAutoBod.be

Stap 4. Waar wil je verkopen? Zowel online als offline zijn er verschillende mogelijkheden om je auto tweedehands te koop aan te bieden. Wil je je auto online verkopen? Daar bestaan wel honderden sites voor. Moeilijk om te kiezen? Kijk eens tussen de bekendste websites voor tweedehands auto’s, je vindt er vast wel een die aansluit bij jouw noden.

Adverteer je op een website die gebruik maakt van het OK-label, dan weten potentiële kopers dat jouw advertentie betrouwbaar is. Zodra je een platform gekozen hebt, kan je een advertentie aanmaken en de geïnteresseerde kopers beginnen screenen. Houdt je ogen open voor eventuele handelingen waaraan je malafide kopers herkent. Stap 5.

Een Tweedehands Auto Verkopen: 5 Tips Voor Een Snelle Verkoop - BesteAutoBod.be

Blijf wel vriendelijk en eerlijk. Overtuig je potentiële kopers door pluspunten van de auto in de verf te zetten en biedt hem eventueel een testrit aan. Als verkoper heb je het recht om een proefrit te weigeren, maar bedenk wel dat het doorslaggevend kan zijn voor de verkoop. Een televisie koop je tenslotte ook niet zonder eerst de beeldkwaliteit te testen.

De testrijder kan vragen om tijdens de proefrit een bezoek aan de garage te brengen voor controle. Dit bespreek je meestal vooraf. De kosten van de garagist zijn voor de potentiële koper. Rij steeds mee met de potentiële koper en vraag, vooraleer je in de wagen stapt, naar een geldig rijbewijs om er een foto van te nemen.

Mijn Wagen Verkopen: Zo Moet Het - BesteAutoBod.be

Voor rijden zonder rijbewijs gelden hoge boetes, dus wees er zeker van dat de koper een geldig rijbewijs bij heeft. De potentiële koper kan vragen om de te bekijken, maar je neemt ze best niet mee tijdens de proefrit zelf. Noteer het begin- en het eindtijdstip zodat je eventuele boetes aan de koper kunt richten.

Zorg ervoor dat je je verzekering dus zeker niet te vroeg afsluit. Je kan ook altijd een vriend meevragen als getuige voor het geval er toch iets zou voorvallen tijdens de testrit. Stap 6. Stel een verkoopovereenkomst op In de eerste stap heb je bepaald hoeveel je auto nog ongeveer waard is.

Auto Verkopen - Ontvang Binnen De 30 Minuten Een Bod - BesteAutoBod.beHeeft je auto bijvoorbeeld steeds binnen gestaan en liet je hem alle weken bij de carwash onder handen nemen? Heb je er recent nog splinternieuwe banden op laten steken? Dan kan je dat misschien wel in jouw voordeel laten spelen. Wees voorbereid op het gesprek met een potentiële koper en weet waarover je spreekt.

Doe wat research over je auto: de oorspronkelijke waarde, de CO2-uitstoot, het vermogen en de extra’s die je auto heeft. Onderbouw je prijs en leg uit aan de koper waarom je graag die prijs voor je wagen wil. Op die manier kunnen jullie samen kijken of het een terechte prijs is.

Keuring Van Tweedehandsvoertuigen Bij Verkoop ... - BesteAutoBod.be

Hoe Snel Wordt Mijn Auto Verkocht? - BesteAutoBod.beWaar Moet Ik Op Letten Bij Het Verkopen Van Mijn Auto? - BesteAutoBod.be


Noteer alle belangrijke gegevens en afspraken in deze verkoopovereenkomst. Denk maar aan de identiteitsgegevens, de prijs, de beschrijving van de wagen… Onderteken twee exemplaren zodat ieders er één kan bijhouden. Die verkoopovereenkomst kan later als wettelijk bewijs dienen, al hopen we uiteraard dat je het nooit nog boven zal moeten halen.

Hoe Kan Ik Mijn Auto Verkopen? 4 Tips! - Sneleren - BesteAutoBod.be10 Tips Om Uw Auto Vlot Te Verkopen - BesteAutoBod.be


Rond de verkoop af Nu je de prijs hebt bepaald, volgt de belangrijkste stap: de uitwisseling met de koper. Als de verkoopovereenkomst opgesteld is, kan je overgaan tot de betaling. De betaling is een cruciale stap bij de verkoop van je tweedehands auto. Geef nooit je auto af als je nog geen volledige betaling hebt ontvangen.

5 Tips Auto Verkopen Tegen Goede Prijs? - BesteAutoBod.be

Dat is een keuze die je samen overeenkomt. Je kan het bedrag cash ontvangen, maar de beste methode is nog steeds via een gewaarborgde cheque of via overschrijving. Cash betalingen doen van meer dan €3. 000 is bij wet verboden. Om oplichting te vermijden, kan je ook best geen klassieke cheque aannemen.

Ook overschrijvingen via Western Union, Moneygram of het buitenland zijn vaak onbetrouwbaar en kan je beter niet toelaten. Het klinkt wat gek, maar een postkantoor is de ideale plaats om de verkoop af te ronden. Hoeveel is mijn auto waard?. Als je geen nieuwe wagen koopt, kan je daar je nummerplaat onmiddellijk laten opsturen naar de Dienst voor Inschrijven van Voertuigen (DIV).

Je Auto Online Verkopen: Haal Er Het Beste Uit! - BesteAutoBod.be

Daardoor wordt je nummerplaat dezelfde dag nog geschrapt en betaal je geen verkeersbelasting meer. Koop je wel een nieuwe auto? Dan kan je je oude nummerplaat blijven gebruiken, tenzij ze niet van het Europese type is. Ook de betaling kan eenvoudig gebeuren bij Bpost. ALs je het bedrag cash ontvangt, dan kan je het rechtstreeks op je rekening laten storten, zelfs als je geen rekening hebt bij Bpost zelf.

Auto Verkopen Doe Je Via Ons - BesteAutoBod.beJe Auto Online Verkopen: Haal Er Het Beste Uit! - BesteAutoBod.be


Na de betaling is het tijd om alle belangrijke documenten en de autosleutels aan de koper te overhandigen. Nu je wagen officieel verkocht is, laat je dit best zo snel mogelijk weten aan je verzekeringsmaatschappij. Wacht je te lang om je verzekering op te zeggen en de koper heeft een ongeval, dan moet jouw verzekering tussenkomen.