Auto Verkopen? 20 Tips Die Echt Werken -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be thumbnail

Auto Verkopen? 20 Tips Die Echt Werken - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Published Dec 19, 22
5 min read

4 Tips Om Je Auto Zo Goed Mogelijk Te Verkopen - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Dat doe je het best in tweevoud, één voor elke partij. De verkoopovereenkomst bevat de namen en adressen van beide partijen, de beschrijving (merk, type, kilometerstand, brandstof, kleur…) van de auto en de datum van de eerste inverkeerstelling. Om als particulier je auto te verkopen, hoef je geen btw door te rekenen aan een andere particulier.

Je krijgt een keuringsattest en een aanvraag tot inschrijving (het roze formulier). Dat laatste is maar twee maanden geldig. Dat betekent dat je de auto in die periode moet verkopen of opnieuw moet aanbieden. Spreek je met de koper af dat hij de keuring laat uitvoeren, vermeld dan in het contract ‘technische controle te voldoen door de koper’.

Auto Verkopen - Ik Doe Mijn Auto Weg -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beAuto Verkopen Zonder Gedoe? Lees De Tips! - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Als particulier kun je geen garantie geven op je auto zoals een handelaar. Wat je het best wel doet, is op het contract de volgende vermelding zetten: ‘gekocht in de staat waarin de auto zich bevindt, gekend en gekeurd door de koper’. inschrijvingsbewijs (in één of verscheidene delen) gelijkvormigheidsattest van het voertuig aanvraag tot inschrijving van een voertuig (het roze formulier), afgeleverd en afgestempeld door de technische controle keuringsattest van de technische controle tweedehandsrapport, opgesteld door de technische controle Car-Pass: officieel document met de kilometerstand van het voertuig verkoopovereenkomst voor een voertuig met een LPG-installatie: het attest voor de LPG-installatie Neem je geen andere auto in gebruik, dan moet je je nummerplaat terugbezorgen aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).

Auto Verkopen Via Online Auto Verkoop Site - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Je krijgt van de DIV een bewijs van ontvangst dat je nodig hebt om de verzekering op te zeggen. Ook de verkeersbelasting wordt op die manier meteen geregeld. Je krijgt het tegoed van de niet gebruikte maanden terugbetaald. Koop je binnen de vier maanden een ander voertuig, dan kun je je nummerplaat hergebruiken.

De verzekering hoef je niet op te zeggen. Je polis zal automatisch worden aangepast aan je nieuwe wagen. Ben je na de verkoop van je eigen wagen op zoek naar iets anders? Bij VAB-Tweedehandswagens selecteren we alleen de beste wagens voor onze klanten. Bekijk ons aanbod of kom gerust eens langs in onze toonzaal.

Schade aan de camera’s, sensoren, lidars,... van je wagen? Wij stellen je rijhulpsystemen opnieuw perfect af.

Inkoopwagens.be - Uw Auto Verkopen In Antwerpen - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Als je een auto wil verkopen is het in de eerste plaats belangrijk om de juiste prijs te bepalen. Dat is bij de ene auto al eenvoudiger dan bij de andere. Hoe meer auto’s er van het betreffende type, bouwjaar en met eenzelfde motorisatie op de markt zijn, hoe makkelijker het is om over een correcte vraagprijs te beslissen omdat je online veel referentieprijzen zal vinden.

be of Mobile. de, en selecteer zo goed mogelijk die modellen die echt aansluiten bij de auto die jij aanbiedt. Kies als vraagprijs een bedrag dat ergens in het midden van de prijsvork ligt die je online aantreft. De duurste auto’s worden niet gekozen, te goedkope aanbiedingen lijken vaak “louche”.

Een particulier die zijn auto zelf verkoopt moet daar geen btw op aanrekenen, dient geen garantie te geven en brengt de auto in principe niet op voorhand volledig in orde. Daardoor zijn de particuliere aanbiedingen vaak een stuk(je) goedkoper dan die van autohandelaars. Die laatsten geven echter wel (verplicht) een jaar (of meer) garantie, moeten btw aanrekenen op hun winstmarge of op de hele verkoopprijs (bij zogenaamde btw-wagens die voordien eigendom waren van een btw-plichtige) en hebben natuurlijk ook nog de bedoeling om er centen mee te verdienen.

Auto Verkopen Zonder Zorgen? Wij Vertellen U Hoe - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Wat Is De Beste Site Om Je Auto Te Verkopen -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beAuto Verkopen Limburg - Auto Opkoper Antwerpen, Oost Vlaanderen, Limburg - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be
Auto Verkopen Voor Een Goede Prijs? Op Deze Zaken Moet Je ... -  Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.beAuto Verkopen - Ik Doe Mijn Auto Weg - Auto verkopen? Ga naar Auto opkoper Sneljeautoverkopen.be

Als zij jouw auto overnemen zullen ze logischerwijs ook minder bieden dan wat je van een particulier kan krijgen, maar heb je er minder werk mee. Als jij je auto als particulier verkoopt zal je dus een prijs moeten vragen die in principe lager ligt dan die van handelaars. Voorzie bij je prijszetting ook een onderhandelingsmarge van enkele honderden euro’s zodat je indien nodig een geste kan doen om de koper over de streep te trekken.

Wanneer je weet wat je voor je auto wil kan je hem best op een aantal gespecialiseerde verkoopplatformen aanbieden. Zo zijn autoscout24. be en tweedehands. be erg populaire kanalen die je snel veel zichtbaarheid opleveren. Verzorg je advertentie en neem je tijd voor een volledige beschrijving van de auto. Neem een aantal heldere foto’s waar de hele auto op te zien is, aan de binnen- en buitenkant, bij daglicht en dus niet ergens in een hoekje in een garage.

Detailfoto’s van de velgen, het interieur, het motorblok enzoverder zijn een troef want ze geven een veel beter beeld van de staat van de auto. Hoe meer foto’s, hoe makkelijker voor een kandidaat-koper om zich een beeld te vormen van de auto en hoe makkelijker jij hem verkocht zal krijgen.